El ministre de Sanitat i president del PP basc, Alfonso Alonso, va defensar ahir la possibilitat de modernitzar la Constitució i l'Estatut de Gernika, «si s'aconsegueix la mateixa base de consens amb què van néixer aquestes dues normes».

Abans de participar en el tradicional dinar amb afiliats del partit a Biscaia, que enguany commemora el 36 aniversari de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de Gernika, el ministre va intervenir per assegurar que «totes les lleis que tenim els bascos es poden modernitzar i actualitzar». Tot i això, va advertir que «mai es pot posar en risc l'enorme capital de consens» que van generar la Constitució i l'Estatut d'autonomia.

A més, el ministre va remarcar que el PP és «al País Basc i a Espanya la garantia del Concert econòmic i de l'autogovern basc», «davant dels que han volgut separar el País Basc d'Espanya», davant dels que, «des del Partit Socialista, mai van creure en el Concert» i davant els partits nous que ara «estan posant en qüestió els drets històrics».

Defensant el partit

Per la seva part, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar ahir a durant una visita a Lugo que el Govern que presideix Mariano Rajoy garanteix els serveis socials, que se sostenen, va dir, gràcies a l'esforç dels ciutadans i «a governs que fan el que han de fer perquè les coses vagin millor».

En la mateixa línia es va pronunciar ahir a Alcorcón, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, qui va dir el seu partit és «l'única garantia seriosa davant del populisme i la demagògia», i també per evitar «les coalicions dels perdedors impulsades i sostingudes pels socialistes».