Els treballs de recerca dels tripulants de l'helicòpter de l'Exèrcit de l'Aire que va caure a l'Atlàntic amb tres militars a bord «continuen en totes les àrees possibles i amb totes les hipòtesis obertes», sense descartar el segrest, va informar ahir el Ministeri de Defensa. Les mateixes fonts van assegurar que el serveis d'intel·legència ja hi estan treballant, però no es va voler donar més informació. El rastreig es manté per mar i aire, gràcies a l'Olympic Zeus, un vaixell especialitzat en treballs submarins i contractat pel Ministeri de Foment per vigilar els possibles abocaments del pesquer rus enfonsat Oleg Naydanov al sud de Gran Canària, que disposa de robots submarins que permeten treballar durant les 24 hores.

La recerca dels tripulants es fa en el punt on va ser trobada la balisa d'emergència de l'helicòpter, enfonsat dijous passat a uns 40 metres de profunditat i a unes 40 milles de la costa del Sàhara. En aquest Superpuma del Servei Recerca i Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire volaven el capità José Morales Rodríguez de Barcelona, ??casat i amb un fill; el tinent Saül López Quesada, de Madrid i solter; i el sergent Jhonander Ojeda Alemany, de Gran Canària i amb parella, únic supervivent de l'accident que va patir un aparell del mateix servei l'any passat a Canàries.

Un avió de vigilància CN 235 sobrevola la zona al costat de dos helicòpters Superpuma espanyols i un helicòpter i un avió Defensar marroquí, que fan torns per patrullar una àmplia zona marítima a la recerca de qualsevol indici de l'aeronau.

Amb la intenció de localitzar la cabina de l'helicòpter, quatre vaixells treballen en una àrea de sis per sis milles: el vaixell de l'Armada Camí Espanyol, l'Olympic Zeus i dues patrulleres marroquines. Així mateix, participen en la recerca catorze bussos, deu dels quals pertanyen a l'Armada espanyola i quatre, a l'Olympic Zeus, al costat d'una embarcació auxiliar de l'esmentat vaixell amb un sonar d'escombratge lateral. Al mateix temps se segueix en contacte amb les autoritats marroquines per a la vigilància dels ports i els pesquers marroquins.