La Guàrdia Civil de Ceuta va detenir ahir un marroquí que patronejava una embarcació de pesca on viatjaven 14 immigrants, entre ells, una dona en avançat estat de gestació, per un delicte d'afavoriment de la immigració irregular.

Segons va informar l'institut armat en una nota, l'operació es va iniciar a les 05.00 hores d'ahir quan els components de la Comandància de la Guàrdia Civil de Ceuta que prestaven servei de vigilància i control de la zona marítima d'aquesta ciutat van albirar una pastera que, procedent del Marroc, navegava cap al litoral marítim de Ceuta. Activat el dispositiu d'actuació davant la possibilitat que pogués tractar-se d'un intent d'entrada irregular, es van mobilitzar les patrulles terrestre i embarcació del Servei Marítim provincial de Ceuta.

L'embarcació que accedia des del Marroc va fer cas omís als senyals al Servei Marítim que, davant les adverses condicions del mar i l'amuntegament en què viatjaven els tripulants de la pastera, va procedir al seu seguiment preventiu. Quan l'embarcació va arribar a la platja, les patrulles van auxiliar els immigrants que hi viatjaven.