Com a mínim tres persones, una dona i tres nens, van morir ahir i 12 persones més estan desaparegudes després del naufragi d'una embarcació a la zona marítima de l'illa grega de Lesbos, situada al mar Egeu, a pocs quilòmetres de Turquia.

Segons la premsa local, cap a les sis del matí (5.00 GMT) el bot pneumàtic on viatjaven uns 60 refugiats va sotsobrar quan va col·lidir contra les roques pel mal temps registrat al nord de Mitilene, capital de l'illa. Després del naufragi, un total de 45 persones van aconseguir arribar a terra i van alertar que 15 companys més seguien a l'aigua.

La situació a Lesbos, una de les més afectades per l'ona migratòria, és alarmant perquè diàriament arriben milers de persones davant la propera arribada de l'hivern, i els dos camps d'acollida no són suficients per allotjar-los.

Com a mesura urgent, Lesbos va condicionar espais temporals per donar cabuda als refugiats, que esperen agafar un dels ferris que els condueixen a l'altra punta de l'illa. Dijous passat gairebé 5.000 persones van desembarcar a Atenes procedents de diverses illes gregues.