El jutge que investiga el cas Son Espases, José Castro, ha sol·licitat al PP nacional que aporti una relació de les obres de remodelació dutes a terme a la seu del partit a Madrid entre 2002 i 2010, de les empreses contractades i subcontractades que les hagin realitzat i les factures pagades. Fonts del PP van explicar ahir a la tarda que el Partit Popular ha respost aquesta tarda al requeriment i que ja li ha enviat tota la informació que havia requerit i de la qual disposava.

En una providència dictada ahir, el jutge d'Instrucció número 3 de Palma va requerir a la presidència nacional del PP que aportés en el temps més breu possible aquesta informació referida a les reformes realitzades a la seu del carrer Gènova número 13 en aquest interval de vuit anys, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

En concret, Castro sol·licitava al PP una relació de les obres de remodelació a la seu, de les empreses contractades i subcontractades que van realitzar aquestes i les factures originals que acreditin el seu pagament.

En el cas Son Espases, el jutge Castro investiga presumptes delictes de prevaricació continuada, falsedat documental i frau a l'administració en l'adjudicació el 2006 de la construcció, gestió i manteniment de Son Espases, la major obra pública realitzada en l'arxipèlag.

La llavors consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, va admetre el passat 1 de setembre davant el jutge que l'expresident balear Jaume Matas va arreglar l'adjudicació per construir Son Espases, ja que va donar instruccions per manipular el concurs a favor d'OHL. Finalment l'obra va ser adjudicada a la UTE encapçalada per Dragatges i FCC.

Al setembre van declarar davant Castro vuit imputats en aquesta causa, entre ells Matas i el president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, així com 15 testimonis. 13 persones més estan cridades a prestar el seu testimoniatge entre els dies 4 i 6 de novembre.