El president del Govern, Mariano Rajoy, resumeix la seva gestió en l'eix "ocupació, creixement i confiança" i considera que la seva victòria el 20-D és el millor per a Espanya, per la qual cosa rebutja elucubrar ara sobre les condicions d'un hipotètic pacte amb Ciutadans.

Rajoy va comparèixer ahir la Moncloa després de la reunió del Consell de Ministres que ha tramitat el reial decret de dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions pel 20 de desembre.

El nou Parlament es constituirà el dia 13 de gener, segons el reial decret del que Rajoy ha informat aquest mateix matí al Rei en el Palau de la Zarzuela.

Flanquejat per sengles pantalles en les quals van anar apareixent les dades econòmiques de la legislatura conforme els anava enumerant i en les quals finalment es podia llegir en grans lletres "Compromís complert", el cap de l'Executiu va agrair als ciutadans el seu esforç per sortir de la crisi en un temps rècord.

A això creu que han contribuït de forma decisiva les reformes del Govern, que han permès "passar de l'amenaça del rescat a despertar confiança, de la recessió més llarga al creixement més alt de la UE, i la de la major destrucció d'ocupació a la major reducció d'atur de la història".

"Ocupació, creixement i confiança, aquests són els eixos que posen de manifest l'èxit d'esforç realitzat pels espanyols al llarg d'aquests anys. Aquests són els eixos del canvi experimentat. Espanya ha canviat de cara", va explicar el president.

Un trajecte que creu que ha estat possible gràcies a l'estabilitat política, del que destaca l'"encert" de no demanar el rescat a la UE i que creu que s'ha realitzat "sense permetre que ningú quedés a la vora del camí".