El líder de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar que l'eurodiputada Tania González el substituirà com a responsable de la delegació del partit al Parlament Europeu (PE), després de la seva decisió de deixar el seu escó a l'Eurocambra per centrar-se en la campanya electoral a Espanya. «Tania González serà la nostra nova cap de delegació», va assegurar en la seva última roda de premsa com a eurodiputat, en la qual va fer balanç dels seus 15 mesos al PE, una institució que va explicar que ha estat «escola» per al seu partit.

El basc Xabi Benito cobrirà l'escó d'Iglesias al PE per Podem, que completarà així la seva representació de cinc eurodiputats al costat de Tania González, Miguel Urbán Crespo, Estefanía Torres i Lola Sánchez Caldentey. El secretari de Relacions Internacionals de Podem, Pablo Bustinduy, continuarà com a coordinador de la delegació al PE. Iglesias es va mostrar convençut que Bustinduy «serà elegit diputat per la circumscripció de Madrid» i va assenyalar que el tindrà «molt a prop en la pròxima legislatura, qui sap si com a ministre d'Exteriors».

El líder de Podem va afirmar que la seva experiència al Parlament Europeu ha servit «per preparar-nos per governar Espanya», i va dir que «no hi ha res que vulgui més ara que centrar-me en la campanya per canviar el meu país». «Ha estat un any i mig difícil en què hem après a encaixar cops i reconèixer errors», va dir.

Iglesias va afegir que ara a Espanya «s'obre una nova època» i que les eleccions del proper 20 de desembre no són uns comicis «normals», perquè es tracta d'«un nou país que vol canvis». «Tothom té clar que el Parlament actual no representa el país, i que cal afrontar un nou acord social i aquest nou país entrarà al Parlament com ja ha entrat en els ajuntaments del país», va destacar.