La comissió electoral de Polònia va confirmar la victòria per majoria absoluta de la formació nacionalista-conservadora Llei i Justícia en els comicis generals celebrats diumenge. És la primera vegada, des de la reinstauració de la democràcia el 1989, que un partit podrà governar en solitari a Polònia.

L'escrutini definitiu, fet públic dos dies després dels comicis, deixa Llei i Justícia amb el 37,5% dels sufragis i 235 diputats (dels 460 que componen el Parlament), i la centredreta Plataforma Ciutadana (PO) en segona posició, amb un 24% de vots i 138 escons.

Per darrere de tots dos, el tercer partit més votat va ser el moviment antisistema-populista de l'exrocker Pawel Kukiz, amb un 8,8% i 42 diputats, seguit de la formació ultraliberal Nowoczesna, amb un 7,6% i 28 escons, i el Partit Camperol, amb un 5,1% i 16 parlamentaris. La participació va fregar el 51%, la més elevada dels últims anys. Per primera vegada des del final del comunisme el 1989, l'esquerra queda fora de la cambra baixa, ja que la coalició d'esquerres va obtenir el 7,5% dels vots, per sota del 8% mínim requerit.