L'FBI i el Departament de Justícia dels Estats Units han obert una investigació després de fer-se públic un vídeo gravat amb un telèfon mòbil en què es veu un suposat abús policial en l'arrest d'una adolescent negra en una aula. El Departament de Justícia va explicar en un comunicat que analitzarà i recopilarà totes les proves disponibles «per tal de determinar si alguna llei federal va ser violada».

Al vídeo, de menys d'un minut de durada, es veu l'agent de Policia parlar amb una estudiant asseguda al seu pupitre al mig de la classe i, en aparentment no rebre resposta per part d'aquesta, l'empeny violentament i l'arrossega pel terra.

El succés va tenir lloc a l'institut Spring Valley de Columbia (Carolina del Sud), el mateix estat que va ocupar titulars a nivell nacional a l'abril passat, després que Walter Scott morís en rebre 8 trets a l'esquena per part d'un policia.

El vídeo de l'institut va córrer per les xarxes socials durant tot el dia i va desencadenar una onada de crítiques, des de l'Associació de Pares Negres fins a la Unió de Llibertats Civils Americanes.