L'Assemblea General de l'ONU va reclamar novament el final de l'embargament nord-americà contra Cuba amb l'aprovació d'una resolució avalada per 191 països, però a la qual van tornar a oposar-se Estats Units. L'Assemblea General porta adoptant a petició del Govern cubà textos similars cada any des de 1992, però aquesta era la primera vegada que es pronunciava des que Cuba i els EUA van iniciar al desembre de 2014 el restabliment de les seves relacions.

Encara que durant els últims mesos Washington havia alimentat les expectatives sobre una possible abstenció en la votació d'ahir, finalment la delegació nord-americana va votar en contra perquè considera que la resolució «no representa» els passos per a l'acostament fets en els últims mesos. «Lamentem que el Govern de Cuba hagi triat seguir endavant amb la seva resolució anual. El text no representa els passos significatius fets i l'esperit de compromís que el president dels EUA, Barack Obama, ha defensat», va dir justificant la postura el diplomàtic nord-americà Ronald Godard.

«Si Cuba creu que aquest exercici ajudarà a que les coses avancin en la direcció que els dos Governs han indicat que esperen, està equivocada», va insistir el representant dels EUA, que al costat d'Israel va ser l'únic país que va votar en contra de la resolució, que van avalar els altres 191 estats membres, sense cap abstenció.

El text presentat per Cuba expressa com en altres ocasions preocupació per la continuïtat de l'embargament i pels «efectes negatius» que té sobre els cubans, i urgeix a prendre mesures «en el termini més breu possible» per derogar o deixar sense efecte la nesura.

El canceller cubà, Bruno Rodríguez, es va declarar «decebut» per l'oposició dels EUA i va avançar que l'Havana seguirà portant l'assumpte davant Nacions Unides mentre aquesta política segueixi en vigor. Segons el canceller cubà, els arguments que va plantejar Washington per defensar la seva postura «resulten francament insubstancials», ja que fan servir «pretextos relacionats amb el contingut del projecte de resolució».