El ministre d'Exteriors de l'Iran, Mohammad Yavad Zarif, acudirà a la reunió internacional per buscar una solució política al conflicte a Síria prevista per a demà a Viena. «Basant-nos en la invitació a la República Islàmica de l'Iran per participar en aquesta cimera, el ministre d'Exteriors serà present a Viena com a cap d'una delegació política d'alt rang per parlar sobre la situació de Síria», va explicar la portaveu del ministeri, Marziyé Afkham. Va assenyalar que, durant la trobada, Zarif mantindrà reunions bilaterals amb els seus col·legues russos i europeus per tractar altres assumptes d'importància regional i internacional.

Afkham va afegir que és «possible» que Zarif i la seva delegació es reuneixin també amb el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, per tractar específicament la posada en marxa de l'acord nuclear pactat entre l'Iran i el Grup 5+1 (EUA, França, Rússia, el Regne Unit, la Xina i Alemanya) el passat 14 de juliol.

Dimarts, el portaveu del Departament d'Estat dels Estats Units, John Kirby, va anunciar que l'Iran estava convidat a la reunió de Viena i que la seva presència dependria només de la decisió de les autoritats iranianes, en el que constitueix un canvi substancial en la postura americana sobre el paper de Teheran a l'hora de resoldre el conflicte sirià.

Per altra banda, el Govern austríac va decidir recórrer també a una tanca, a la frontera amb Eslovènia, per controlar l'arribada de refugiats, encara que insisteix que aquesta mesura no suposa bloquejar el pas ni té res a veure amb el tancament fronterer aplicat per la veïna Hongria .

Tot i que la ministra d'Interior, Johanna Mikl-Leitner, va recórrer dimarts a un eufemístic «mesures d'edificació» en descriure aquesta futura tanca, tant ella com la resta del Govern van esmentar pel seu nom el que Àustria construirà a la frontera . «No és una tanca al voltant d'Àustria. És una mesura de seguretat tècnica que no encapsula Àustria», va dir el canceller federal, Werner Faymann. Mikl-Leitner va insistir en què no es tracta d'impermeabilitzar la frontera, sinó d'instal·lar aquestes «mesures tècniques» per assegurar una entrada «controlada».