El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va fer una crida als partits polítics per recuperar «l'esperit de generositat i de compromís» de la Transició per tal de consensuar la reforma de la Constitució. Sánchez va traslladar aquest missatge en l'acte de presentació de la proposta de revisió de la Carta Magna que proposa el seu partit davant les eleccions generals del 20 de desembre.

El líder socialista va reconèixer que serà «un camí difícil, llarg i dur», però que «valdrà la pena recórrer» per tal de renovar el pacte de convivència territorial i ciutadà. «És la via racional, positiva, integradora, realista i plenament democràtica per construir l'espai polític que necessita Espanya», va destacar Sánchez en la seva intervenció en l'acte celebrat al Palau de Neptú de Madrid, en presència dels barons del partit i del grup d'experts que ha assessorat en la reforma.

Paral·lelament, el president del Govern, Mariano Rajoy, va donar per fet que la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, serà la número dos del PP per Madrid per al 20-D i va assegurar que encara no ha parlat amb María Dolores de Cospedal per decidir si concorre a aquests comicis o es queda a Castella-la Manxa.

Rajoy es va referir a les llistes del PP en una entrevista a la SER en què va garantir haver desconegut en tot moment la possibilitat d'una caixa B en el seu partit. El cap de l'Executiu, que va assegurar no sentir-se com una «rèmora» per al seu partit, va confiar que la resta de forces polítiques respectin la voluntat popular i, si ell és el més votat, no exigeixin el seu relleu per permetre que sigui el PP el que governi.

Per part seva, Podem ha preparat per al 20-D una campanya propera, fresca i visual amb la qual pretén distingir-se de les grans maquinàries electorals i convèncer els ciutadans que ells són el projecte «original» per molt que ara els copiïn la resta de les formacions polítiques . «Podem tenir molts defectes, però som de veritat i tenim un projecte de país», va assegurar el líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la presentació del Comitè de Campanya.