El Tribunal Suprem ha baixat de quatre anys a dos i mig de presó la pena a dos empresaris de Madrid per triturar il·legalment més de dos mil frigorífics, i de dos a un any a altres tres condemnats per l'Audiència de Madrid en la primera sentència amb penes de presó per emissions amb efecte hivernacle. En la seva sentència, el Suprem modifica a la baixa les penes en no considerar que concorri la circumstància agreujant derivada de la clandestinitat de la indústria, que no és apreciable en una activitat empresarial que compta amb autoritzacions administratives encara que s'hagi desviat dels seus termes i del seu estricte àmbit.

La Sala Penal del Tribunal Suprem deixa la condemna en dos anys i mig de presó per delicte contra el medi ambient a dos empresaris de Madrid per triturar sense autorització administrativa 2.236 frigorífics, de manera que van alliberar a l'atmosfera 3.378 tones de CO2, generant un gran risc per al medi ambient i les persones.

El Suprem explica que van incomplir la normativa sobre els residus d'aparells elèctrics i electrònics, ja que no tenien autorització per al tractament de residus perillosos. A més dels dos empresaris, Antonio N. J. i el seu fill Antonio N. M., són condemnats a un any i dos mesos de presó l'encarregat de l'empresa, Luciano RC, i dos responsables d'empreses que proveïen de frigorífics als primers, Oscar David S. H. i ?Félix M. P.

El Suprem, en sentència de la qual ha estat ponent el magistrat Antonio del Moral, destaca que va existir un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals per emissions atmosfèriques que danyen la capa d'ozó, amb greu risc per a l'ecosistema derivat de la persistència en el temps de les emissions.