El tercer debat dels precandidats republicans a la Casa Blanca va destacar per un deslluït Donald Trump, que no va aconseguir fer caure en els seus paranys els seus rivals, mentre els observadors polítics donen com a guanyador el senador Marco Rubio. Analistes polítics van considerar que les estratagemes de Trump per centrar el debat en la seva persona i en insults als seus oponents no van tenir efecte en aquest tercer debat, celebrat a la Universitat de Colorado, centrat en assumptes d'economia i organitzat pel canal financer CNBC.

Trump «va estar molt tou, no tenia res nou a dir», va assegurar el comentarista conservador de la cadena televisiva Fox News Bill O'Reilly. Per primera vegada, Trump no va acaparar la major part del temps i va aturar el rellotge en 7,44 minuts, per darrere de tres republicans, entre ells, Marco Rubio, d'origen cubà, vist per molts analistes com el que més reforçat va sortir del debat dels precandidats a les eleccions presidencials de 2016.

El diari Político va donar com a vencedor Rubio, qui no es va acovardir quan l'exgovernador de Florida Jeb Bush, el seu antic mentor polític, li va retreure que hagi justificat faltar a votacions al Senat pel seu desencant amb el funcionament de la Cambra i li va recriminar que s'absentés del seu lloc de treball.

El debat no va servir perquè Jeb Bush sortís reforçat en un moment especialment delicat, en el qual es rumoreja sobre la falta de fons i direcció en la seva campanya i la possibilitat que els donants comencin a oferir el seu suport al seu «amic» Rubio. Trump va ser el més esmentat a Twitter, amb un 22,9%, mentre que a Facebook va ser el senador Ted Cruz, també d'origen cubà.