El grup terrorista "wilayat Sina", la filial egípcia del gihadista Estat Islàmic (EI), ha assegurat ser el responsable de la caiguda de l'avió rus que s'ha estavellat aquest dissabte en una zona muntanyosa de la província del Sinaí amb 224 persones a bord.

En un comunicat l'autenticitat del qual no ha pogut ser confirmada, l'agrupació assegura que "els soldats del califat van poder enderrocar un avió rus que sobrevolava l'Estat de Sinaí amb més de 220 de creuats russos a bord".

L'aparell, un Airbus A320 pertanyent a la companyia russa Metrojet (Kogalimavia), es s'ha estavellat uns 23 minuts després d'enlairar-se, amb 217 passatgers i set membres de la tripulació, de nacionalitat russa.

"Que sàpiguen els russos i els seus aliats que no hi ha seguretat per a ells en la terra dels musulmans ni en els seus espais aeris", ha assegurat wilayat Sina en un text difós en les xarxes socials.

"Moren desenes de persones al territori de Shams (Orient Mitjà) pels bombardejos dels seus avions i, igual que maten, seran matats", ha conclòs el comunicat.

Així mateix, els gihadistes han mostrat en un vídeo imatges d'un avió de passatgers que explotava a l'aire i queia en picat, però sense aportar cap evidència que es pugui tractar de l'avió rus sinistrat.