L'ONU va avançar que les reduccions en gasos contaminants a què s'han compromès voluntàriament els països «no són suficients» per frenar la pujada de les temperatures per sota del límit de seguretat dels dos graus centígrads. La secretària general de la Ponència Marc de l'ONU per al Canvi Climàtic, Christiana Figueres, va realitzar aquestes declaracions a Berlín en presentar el resum que recull els plans nacionals per combatre l'escalfament global que han publicat 146 països.

Figueres va explicar que, si la comunitat internacional no actués en absolut per aplacar el canvi climàtic, les temperatures globals pujarien entre quatre o cinc graus centígrads cap a l'any 2100, segons les estimacions de l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) .

En comparació, si «s'implementen totalment» els compromisos anunciats en els plans nacionals, la pujada de les temperatures es quedaria en 2,7 graus centígrads. Això, va argumentar Figueres, és «una bona notícia», un «molt bon pas, un pas notable» en la «bona direcció» cap a l'objectiu de frenar l'escalfament global per sota de la «línia de defensa» dels 2 graus centígrads.