Dos ciutadans espanyols internats a l'hospital militar de Bucarest es troben fora de perill després de resultar ferits en l'incendi en el qual divendres a la nit van morir 27 persones en una discoteca de la capital romanesa. Un d'ells és Imanol Etxarri Galarzi, de 22 anys, van confirmar fonts hospitalàries, que van declinar revelar la identitat de l'altre espanyol ferit.

"A la Unitat de Serveis d'Urgència han estat internades set persones, de les quals quatre estan en estat greu i tres més han quedat intoxicades pel fum", va assenyalar el Servei Romanès d'Intel·ligència (SRI) en un comunicat. D'aquests set ferits, "dos són de ciutadania espanyola i un, italià", afegia.

Tots dos "es troben fora de perill", segons van assegurar fonts diplomàtiques espanyoles a Bucarest, informació que va ser també confirmada pel Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació. Les fonts diplomàtiques no poden descartar que hi hagi més víctimes espanyoles, ja que encara no s'han identificat 17 cossos sense vida i cinc ferits.

En el comunicat del SRI no es revela la identitat dels ferits, ni l'estat de salut de les víctimes de l'accident ocorregut durant un concert de rock probablement per l'explosió d'uns focs artificials que es van utilitzar en l'espectacle, amb un saldo de 27 morts i 184 ferits.

Segons els primers indicis, la discoteca que es va incendiar i on van morir 27 persones i 184 van resultar ferides hauria incomplert les normes de seguretat, va afirmar el president de Romania, Klaus Iohannis. "Ja tenim indicis que no s'han respectat els reglaments legals", va assenyalar el cap de l'Estat, tot destacant que la tragèdia es va produir per "ignorar les normes i la llei".

"Espero que les autoritats acabin ràpidament les investigacions i tinguem les conclusions per poder explicar als pares, germans i fills de les víctimes per què ha passat això", va assenyalar Iohannis.

Un testimoni va relatar al canal de notícies Digi24 que les flames van ser provocades per focs artificials que van incendiar un pilar de l'interior del local.