El Ministeri de Transport rus va qualificar de "no verídiques" algunes informacions que havien apuntat que l'avió rus amb 224 persones a bord que es va estavellar a Egipte va ser objecte d'un atemptat terrorista.

"En alguns mitjans de comunicació han aparegut informacions sobre que l'avió de passatgers rus que volava de Sharm el Sheij a Sant Petersburg va ser abatut per un míssil llançat per terroristes. Aquesta informació no es pot considerar verídica", va assenyalar el ministre de Transport, Maxim Sokolov.

Va afegir que les autoritats russes estan en estret contacte amb els seus col·legues egipcis i que "ara mateix no tenen cap informació que confirmi aquestes fantasies".

Sokolov va assenyalar que en el lloc de la catàstrofe estan treballant especialistes i que "a més, d'aquí a molt poc començarà a treballar-hi la comissió internacional, que en base als materials recollits i una anàlisi escrupolosa de totes les informacions traurà les conclusions sobre les causes de la tragèdia". Però va insistir que "segons les dades de què es disposa actualment, basades en els nostres contactes de treball amb la part egípcia, la informació que l'avió va ser abatut no es pot considerar verídica".

Abans, el grup terrorista Wilayat Sina, la filial egípcia del gihadista Estat Islàmic (EI), va assegurar ser el responsable de la caiguda de l'avió rus que es va estavellar en una zona muntanyosa de la província del Sinaí amb 224 persones a bord. En un comunicat l'autenticitat del qual no va poder ser confirmada, l'agrupació assegurava que "els soldats del califat van poder abatre un avió rus que sobrevolava l'Estat del Sinaí amb més de 220 de creuats russos a bord". "Que sàpiguen els russos i els seus aliats que no hi ha seguretat per a ells en la terra dels musulmans ni en els seus espais aeris", va assegurar Wilayat Sina en un text difós a les xarxes socials.