Almenys onze persones van morir la passada matinada en un nou naufragi davant les costes de l'illa grega de Samos, situada al mar Egeu i molt prop de la costa de Turquia. Entre les víctimes hi ha cinc dones, dos nens i quatre nadons que es van ofegar quan el bot pneumàtic en el qual viatjaven es va enfonsar prop d'una zona rocosa de la zona marítima de Samos.

La Guàrdia Costanera grega va poder rescatar 15 persones, però l'operació, en la qual participaven grups de voluntaris i bussos, continua en marxa per trobar els desapareguts.

Els forts vents, que van arribar fins als vuit graus de l'escala de Beaufort, van dificultar el treball dels equips de rescat, que van estar treballant durant tota la jornada.

Així mateix, estava previst que al llarg d'ahir arribéssin al port del Pireu, a Atenes, dos transbordadors amb un total de 3.337 refugiats i immigrants procedents de les illes de Lesbos i Quíos. Amb l'empitjorament del temps, els naufragis s'han convertit en un drama ja quotidià en diferents illes gregues com Samos o Lesbos.

D'acord amb l'Organització Internacional per les Migracions, 70 menors han mort ofegats en el mar Egeu en els últims dos mesos, una xifra que va augmentant. Des de principi d'any, han arribat a la costa grega més de mig milió de refugiats i immigrants. efe/ddg samos