La cancellera alemanya, Angela Merkel, va cedir ahir a les exigències dels seus socis bavaresos de crear zones de trànsit al costat de les fronteres per atendre els refugiats, tot i el rebuig a aquesta formula del seu tercer aliat del Govern, el Partit Socialdemòcrata (SPD).

Les dues formacions germàniques, la Unió Critianodemòcrata (CDU) que presideix Merkel, i l'Unió Socialcristina de Baviera (CSU), van adoptar aquesta decisió, segons un comunicat conjunt emès quan va acabar la reunió que celebraven ahir.

A més, ambdós partits van acordar crear una sèrie de restriccions per al reagrupament familiar en alguns grups de peticionaris d'asil, que no podrien accedir-hi en un període de dos anys.

La sessió entre els dos partits conservadors es va celebrar després que el líder de l'SPD, Sigmar Gabrile, abandonés la ronda precedent en format tripartit amb Kerkel i el líder bavaresa, Horst Seehofer.

L'establiment d'aquestes zones de trànsit s'havia convertit en el cavall de batalla de Seehofer, que pretenia ordenar almenys el flux de les entre 7.000 i 10.000 peticions que cada dia entren al seu land a través d'Àustria.

El seu objectiu és que els demandadors de peticions quedin retinguts mentre avaluen les seves sol·licituds d'asils i, en cas de ser refusada la seva sol·licitud, siguin expulsats directament del lloc.

SPD, per la seva banda, proposava com a fórmula alternativa crear centres de registre distribuïts per tot el país, on s'avaluarien les sol·licituds que es rebessin dels refugiats.