El grup gihadista Estat Islàmic (EI) ha assassinat en els darrers dies dotze dels seus combatents menors d'edat per escapar-se d'una de les seves casernes d'entrenament a la ciutat septentrional de Mossul, va confirmar el comandant de les forces kurdes iraquianes, Said Mimozini. El militar peixmerga va indicar que les víctimes, que tenien entre 11 i 16 anys d'edat, van ser abatudes per trets en un de les casernes del grup terrorista al centre de Mossul. Alhora, va explicar que els morts formaven part d'un grup de 1.400 menors d'edat que han estat obligats per l'EI a adherir-se a les seves files.

L'EI ha obert tres centres a Mossul i a la seva perifèria per oferir entrenament militar a menors. El grup gihadista ha emès diversos vídeos en què apareixen menors d'edat realitzant entrenaments militars o participant en l'execució d'ostatges capturats pels gihadistes a Síria i l'Iraq.

El 10 de juny de 2014, l'EI va ocupar Mossul i àmplies zones del nord de l'Iraq, i poc després va proclamar un califat als territoris sota el seu control a l'Iraq ia la veïna Síria, on va imposar una interpretació radical de la llei islàmica.

En un altre ordre de coses, el líder d'Al-Qaeda, Ayman al Zawahiri, va fer una crida a la unitat dels gihadistes per lluitar contra els Estats Units i Rússia, i va demanar el cessament dels combats entre els mujahidins (guerrers sants) a Síria. «Cal unir-se, rebutjar les disputes i suspendre els combats entre els mujahidins», va sol·licitar Al-Zawahiri en un àudio difós en pàgines gihadistes.

La gravació, de 16 minuts de durada i l'autenticitat de la qual no ha pogut ser verificada, sembla indicar un canvi de postura d'Al-Qaeda respecte al seu rival Estat Islàmic.