Un dia després que la companyia aèria atribuís la tragèdia a un factor extern, tres noves revelacions apunten cap a la tesi d'un sabotatge a bord. El president egipci, Abdelfatah al Sisi, va titllar de «propaganda» la reivindicació de l'atac per part de la filial local de l'Estat Islàmic i -en línia amb les autoritats russes- va demanar cautela fins que conclogui l'anàlisi de les caixes negres, que ja ha començat.

Un funcionari nord-americà que segueix de prop la investigació de l'accident va assenyalar que un satèl·lit infraroig va detectar una espurna de calor a la mateixa hora en què l'Airbus A-321 es va estavellar sobre Al Hasana, a uns 70 quilòmetres al sud d'Al-Arish, la capital del nord del Sinaí, causant la mort de les 224 persones a bord.

La intel·ligència nord-americana considera que podria tractar-se d'una mena explosió interna a partir d'un dipòsit de combustible o una bomba. «La hipòtesi que l'avió va ser abatut per un míssil no està damunt de la taula», va afegir l'esmentat funcionari. En els minuts previs, l'aparell havia iniciat una ràpida caiguda des dels 30.000 peus d'altitud (uns 9.100 metres). Abans d'estavellar-se sobre una inhòspita esplanada de difícil accés accés del nord del Sinaí, l'aparell es va trencar en dos trossos en ple vol, segons les primeres conclusions dels investigadors russos que al costat d'egipcis i experts d'Airbus i Irlanda, on va ser registrada la nau, formen part del comitè que ha d'aclarir el succés.

El supòsit de l'explosió va ser avalat per recents declaracions anònimes d'un funcionari mèdic egipci que l'estat d'alguns dels cossos recuperats del lloc de l'accident podria suggerir que es va registrar una explosió a bord. «El gran nombre de restes humanes que s'han trobat separades podria indicar que una forta explosió es va produir a bord abans que l'avió s'estavellés», va explicar la font.

Per la seva banda, l'agència de notícies russa Interfax citant funcionaris egipcis va advertir que la desaparició de l'avió va estar precedida per uns sons que «són impropis d'un vol normal» arribats de la cabina. Finalment, el ministre d'aviació civil egipci Hossam Kamal va demanar la fi de les conjectures sobre la tragèdia.