El despatx del polític ultranacionalista francès Jean-Marie Le Pen a Saint-Cloud, als afores de París, va ser escorcollat per agents que investiguen un presumpte cas de blanqueig de capitals i frau fiscal. La Fiscalia financera va ?obrir al juny una investigació per una presumpta omissió de declaració de patrimoni obligatòria per als parlamentaris contra el fundador del Front Nacional, exclòs pel partit sota la presidència de la seva filla Marine.

Jean-Marie Le Pen va desmentir en un comunicat haver «transgredit la llei», alhora que es va mostrar «indignat per la violència judicial injustificada» a la qual es veu sotmès. «Sóc objecte de l'atenció minuciosa, fins i tot inquisitorial, dels agents del fisc des de fa una desena d'anys. Com sempre, governi l'esquerra o la dreta, sembla que el calendari electoral dirigeix ??els actes» judicials que són mediatitzats, va afegir.

Els serveis antiblanqueig del ministeri d'Economia sospiten que Le Pen pot tenir un compte bancari amagat a l'estranger basat a Ginebra, segons va revelar l'abril passat la revista digital Mediapart. A més de diners, Le Pen tindria lingots i peces d'or per un valor total de 2,2 milions d'euros en un fons gestionat per la seva assistent personal, Gérald Gérin. Aquesta investigació és paral·lela a la realitzada pel finançament de les campanyes electorals del partit després de l'ascens de la seva filla a la presidència del Front Nacional.