L'excap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad) José Julio Rodríguez, que va ocupar aquest càrrec durant el mandat de l'exministra del PSOE Carme Chacón a la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero, s'incorpora a les llistes de Podem per a les eleccions generals del 20-D com a número dos per Saragossa. Rodríguez és general de l'Aire a la reserva, va ser cap de l'Estat Major de la Defensa entre 2008 i 2011, i actualment presideix la Junta Directiva del Fòrum Milícia i Democràcia.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va destacar la trajectòria professional i el prestigi de Rodríguez i va dir que serà un «honor» que els acompanyi en les llistes i que sigui el seu ministre de Defensa si guanya les eleccions.

Aportació al programa

Rodríguez, que ha col·laborat en l'elaboració del programa de Defensa i ha estat guardonat per l'associació Milícia i Democràcia pel seu compromís amb la Constitució i la democràcia, serà el número dos per Saragossa, per darrere de Pedro Arrojo. A Saragossa no hi haurà, per tant, llista cremallera, ja que estarà encapçalada per dos homes, tot i que Iglesias va assegurar que això passarà de forma excepcional, igual que a Gran Canària la llista l'encapçalen dues dones, i que Podem respectarà escrupolosament els criteris de paritat que ha aprovat. Pel que fa a Madrid, la número dos de Pablo Iglesias, Carolina Bescansa, serà la seva secretària d'Anàlisi i Programa.

El secretari general de Podem va aprofitar per esbossar algunes de les línies del projecte del partit per a les Forces Armades. El seu propòsit és apostar per la «democratització i desmilitarització de les Forces Armades», lluitar contra la situació de precarietat i temporalitat a la tropa i acabar amb un sistema de promoció i ascensos que depèn només del temps perquè també es vinculi al mèrit.

Rodríguez considera que el desafiament independentista «se solucionarà políticament» i no només «amb la llei», i va afirmar que cal dur a Catalunya diàleg juntament amb «una proposta que enamori». El general de l'Aire a la reserva va afegir que davant del conflicte català cal dialogar, «donar afecte» i després tenir «paciència», propostes que, segons considera, aporta Podem, i per això va decidir adherir-se al partit després de «pensar-ho molt». Rodríguez va confessar que «sempre» ha estat interessat en les propostes de Podem.