El Govern britànic va anunciar que s'han endarrerit els vols cap al Regne Unit procedents de la ciutat egípcia de Sharm al-Sheikh davant la sospita que l'avió rus que es va estavellar dissabte amb 224 persones a bord va acabar estavellant-se per la deflagració d'un «artefacte explosiu». «Mentre la investigació continuï en marxa no podem dir categòricament per què es va estavellar l'aeronau russa, però a mesura que ha anat sortint informació a la llum ens hem anat sentint més preocupats per la possibilitat que l'avió fos abatut per un artefacte explosiu» , va assenyalar un portaveu de Downing Street. Paral·lelament, oficials d'intel·ligència dels EUA també relacionen la caiguda de l'avió amb l'explosió d'una bomba.

Com a «mesura de precaució» davant aquest escenari, Londres va disposar que els vols cap al Regne Unit procedents de Sharm al-Sheikh, l'aeroport d'on va sortir l'Airbus siguin «endarrerits aquesta nit (ahir a la nit)». Això va permetre a un equip britànic d'«experts en aviació avaluar les mesures de seguretat a l'aeroport i identificar qualsevol acció necessària».

Per part seva, la branca egípcia del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Wilayat Sina, va insistir que va abatre l'avió, encara que no va oferir detalls de com va realitzar la suposada operació.

En un enregistrament d'àudio, el grup terrorista va assegurar que «els soldats del califat van anunciar la seva responsabilitat del sinistre de l'avió, i els que no volen creure-ho que morin de ràbia». «No estem obligats a dir com el vam fer caure. Busqueu a les caixes negres», deia la gravació.