El govern rus ha titllat aquest divendres de "blasfèmia" dues vinyetes publicades aquest dijous passat per la revista satírica francesa Charlie Hebdo a l'entendre que es burlen dels 224 morts en el sinistre de la setmana passada de l'avió rus sobre el Sinaí. Els dibuixos representen passatgers de l'avió caient sobre un islamista i un crani humà en flames sota la frase "els perills del low-*cost".

"Em sembla una blasfèmia i una burla als records de les víctimes de la tragèdia", ha opinat el diputat rus i membre del Comitè Parlamentari d'Afers exteriors Igor Morozov, en referència a les 224 víctimes mortals de l'Airbus 321 de la companyia Kogalymavia que es va estavellar diumenge passat al Sinaí.

Encara que Morozov va confirmar que Rússia no presentarà una queixa formal per les vinyetes, ha declarat que "no s'hauria de permetre a cap mitjà de comunicació de masses publicar aquest tipus de coses, independentment del gènere en què s'especialitzin".

La primera il·lustració, obra de Pierrick Juin, està dominada per un crani humà envoltat en flames. La vinyeta obre amb el text "Els perills del low-cost a Rússia", i la calavera es dirigeix a l'espectador dient que "Hauria d'haver volat amb Air Cocaine" en referència a un incident en el qual dos pilots francesos van ser acusats d'introduir 680 quilos de cocaïna a França des de República Dominicana.

La segona, signada per Pascal Gros, mostra un milicià d'Estat Islàmic a qui li estan a punt de caure a sobre les restes i els passatgers del de l'avió sota la llegenda "L'aviació russa intensifica els bombardejos (sobre) Estat Islàmic", en referència a la campanya iniciada per Moscou el passat 30 de setembre a Síria contra el grup gihadista, que assegura haver estat responsable de l'enderrocament de l'avió.