Malgrat el protagonisme polític de Podem i Ciutadans, el Centro de Investigaciones Sociológicasno pregunta als espanyols la seva opinió sobre Pablo Iglesias i Albert Rivera, ja que encara no tenen escó al Congrés. Al marge d'aquests líders polítics, els ciutadans segueixen suspenent a tots els polítics sobre els quals se'ls enquesta sense excepció.

L'única que s'apropa a l'aprovat és Uxue Barkos, actual presidenta de Navarra, amb un 4,2, que es va acomiadar al maig de la política nacional. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és el polític estatal millor valorat pels espanyols, segons el baròmetre d'octubre del CIS. El líder socialista obté un 3,8 de nota mitjana i supera en un punt al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que només arriba al 2,8. El CIS es limita a preguntar per les persones que han liderats els partits al Congrés dels Diputats en la passada legislatura fet que exclou de l'enquesta als candidats de Podem i C's per a les properes eleccions generals, Pablo Iglesias i Albert Rivera.

Sí que es pregunta, en canvi, pel coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, que no serà candidat el 20-D, i que obté un 3,5 i pel líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch (3,7), que encara és diputat però que ja no exreceix. També figura el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que en el spropers comici del 20-D encapçalarà la llista d'Unió, obté un 2,8 de valoració.