El PP va revelar ahir alguns dels interrogants que encara planaven sobre les llistes del Congrés per a les eleccions generals del proper 20 de desembre. Hi ha algunes novetats a les llistes com el fet que Rajoy va oferir a l'exalcaldesa de Màlaga i dirigent històrica popular anar de número 2 de la candidatura de Màlaga. En canvi, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal deixarà les Corts de Castella-La Manxa, on el mes de maig passat va ser derrotada, per ocupar un dels llocs al Congrés.

El PP no ha introduït gaire renovació a les seves candidatures, ja que els primers llocs de les llistes estaran ocupats per la majoria dels actuals membres del Govern. Només Luis de Guindos i Pedro Morenés no ocuparan aquests llocs. Algunes fonts han criticat aquesta falta de renovació pel fet que Villalobos, tot i quedar relegada al número 2 de la candidatura de Màlaga, continuï en la política. Potser hi ajuda el fet que Villalobos és la dona de Pedro Arriola, un dels gurus del partit i home de confiança de Mariano Rajoy.

A última hora de la nit el comitè electoral del partit estava reunit tancant les darreres candidatures. Aquest organisme està presidit per la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho que serà la número 2 del ministre Fernández Diaz que encapçalarà llista per Barcelona. Algunes fonts especulaven que Celia Villalobos encara no havia confirmat si acceptava anar de número 2 per Màlaga.