Les caixes negres de l'avió rus revelen el so d'una explosió

Egipte admet el soroll
que diu que s'ha d'analitzar, i afirma que encara no se n'ha determinat la causa

08.11.2015 | 00:00

El cap de la investigació de l'accident de l'avió rus, Aiman al Muqadem, va assegurar ahir que encara no es pot determinar la causa de la desintegració de l'aparell sinistrat el passat 31 d'octubre a la península del Sinaí tot i admetre que a la gravació de les caixes negres "s'escolta a l'últim segon un so que requereix una anàlisi espectral per identificar-ne la naturalesa". Sobre els possibles motius, va dir que "tots els escenaris estan sobre la taula" i que la desintegració va poder ser provocada per "unes bateries a l'equipatge d'un passatger, per la fatiga en el cos de l'avió o per l'explosió d'alguna cosa". Precisament la intel·ligència britànica va informar ahir que era probable que una bomba hagués estat col·locada a la bodega de l'avió, mentre que un dels investigadors va dir a la televisió francesa France 2 que el soroll d'una explosió s'escolta clarament a les caixes negres.
Malgrat això, va insistir que encara s'està en fase de "recol·lecció d'informació i dades" i que les restes de l'avió es traslladaran a un lloc segur al Caire per ser examinades per especialistes. Pel que fa als detalls, va dir que l'últim registre d'altura va ser de 30.888 peus i que el pilot automàtic va estar activat fins al final de la gravació registrada. Una gravació que, va dir, dura 23 minuts i 14 segons.
Ahir també es va saber que a l'agost un avió britànic amb 189 passatges va esquivar un míssil egipci, que van determinar que no era un atac dirigit sinó un exercici rutinari de l'Exèrcit. D'altra banda, Rússia va començar ahir l'operació tornada dels seus turistes d'Egipte després de l'anunci de suspendre els vols al país per seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema