La majoria de la direcció de Podem a Euskadi s'ha sumat a la dimissió dissabte a la nit del secretari general de la formació, Roberto Uriarte, per discrepàncies amb la direcció nacional en un conflicte que té el seu origen "en la Secretaria d'Organització, que actua com els aparells dels vells partits". D'aquesta manera es va expressar a Bilbao Roberto Uriarte, que va comparèixer davant la premsa a la plaça de l'Arriaga a Bilbao entre crits de "sí es pot" pronunciats per ell i pels membres del Consell Ciutadà que el van acompanyar.

Uriarte va assegurar que a Podem Euskadi sempre han estat "lleials" amb el projecte liderat per Pablo Iglesias, a qui no van responsabilitzar del que ha passat i el projecte de canvi al qual continuen donant suport. Segons la seva opinió, "també Pablo Iglesias, com abans Juan Carlos Monedero, està patint les conseqüències d'aquesta lamentable situació".

Uriarte va indicar que "el problema és que aquest partit ha començat a desenvolupar un aparell" i "no volem aparells. La gent aparatera és la que sobra a Podem", formació que "ha de ser una font neta".

El també dimitit secretari d'Acció Política de Podem Euskadi, Luis Alejos, va considerar que el cofundador de Podem Juan Carlos Monedero "tenia raó" quan va dir que "a Podem hi ha generals mediocres". En la seva opinió, "és fonamental que hi hagi canvis organitzatius" a Podem i "d'alguna manera, nosaltres, a hores d'ara, estem potenciant aquest canvi a nivell de tot l'Estat", va dir.

A les dimissions esmentades, s'han sumat la de la resta d'integrants del consell de coordinació del partit a Euskadi i la de 19 membres del Consell Ciutadà de la formació, inicialment conformat per 34 persones.