La comissió que investiga el sinistre de fa una setmana de l'avió rus a Egipte va assegurar ahir que no es pot avançar una hipòtesi sobre la causa del succés, a la vegada que va criticar no haver rebut informació d'intel·ligència d'altres països. "De moment no hem arribat a cap conclusió", va subratllar el cap del comitè, Aiman al Muqadem, en una roda de premsa al Caire.

Al Muqadem va insistir, en la línia del discurs de les autoritats egípcies, que "les dades preliminars no permeten detectar el motiu de la desintegració" de l'avió Airbus de la companyia russa MetroJet, que es va estavellar el 31 d'octubre amb 224 passatgers al Sinaí.

El Regne Unit i els Estats Units van apuntar de forma directa les possibilitats que hi hagués una bomba a l'interior de l'avió, mentre que un dels investigadors va dir a mitjans francesos que el soroll d'una explosió se sent clarament en les gravacions de les caixes negres.

Rússia, per la seva part, va traslladar ahir un avió rus des de El Caire fins a la ciutat russa de Sant Petesburg amb més restes mortals de les víctimes de la tragèdia. Així mateix, el govern rus també va enviar dos avions militars de transport a Egipte per recollir l'equipatge dels turistes russos, que en els seus vols de tornada al país no poden facturar maletes per motius de seguretat. Aquesta era una de les preocupacions dels ciutadans russos.

El govern de Vladímir Putin va anunciar ahir que planeja un programa d'ajuda als operadors turístics russos, una vegada que quantifiquin les pèrdues per la suspensió dels vols de passatgers a Egipte, la segona destinació estrangera dels turistes russos, només per darrere de Turquia.