Una dona de 65 anys va morir en el seu habitatge d'Oviedo en rebre diversos cops al cap, presumptament a mans de la seva parella sentimental, de 51 anys, que va ser detingut a Gijón poc després de la troballa del cos. El cadàver de la dona va ser trobat al seu domicili després que un veí trobés una nota manuscrita a la bústia en la que el presumpte homicida demanava que s'avisés la policia i anunciava la seva intenció de suïcidar-se.

Al costat del cos de la víctima van ser localitzades unes manuelles ensangonades amb les que l'home hauria clavat a la dona els cops mortals al cap. A més de la nota a la bústia, els agents van trobar a l'interior de l'habitatge tres cartes en què l'home s'atribuïa la mort de la dona i anunciava la seva intenció de suïcidar-se, si bé un ampli dispositiu policial va permetre la seva localització i detenció abans de mig matí a Gijón, als voltans d'una comisssaria on es disposava a entregar-se. Posteriorment va ser traslladat a Oviedo per prendre-li declaració a la seu de la Prefectura Superior de Policia d'Astúries, en els calabossos de la qual va passar a nit.

El detingut podria passar a disposició judicial a partir d'avui, si bé la Policia disposa d'un termini de 72 hores des del seu arrest per presentar-lo davant el jutge, segons la Llei d'Enjudiciament Criminal, i això dependrà del desenvolupament de les diligències.

La dona, que tenia un fill gran, fruit d'una relació anterior i que resideix a l'estranger, convivia amb el seu presumpte assassí des de fa cinc o sis anys. L'home no tenia cap denúncia prèvia per maltractaments.

Paral·lelament, un home va ser detingut a Logronyo per assassinar a punyalades un altre que, actualment, era el company sentimental de la seva exparella, segons van confirmar el delegat del Govern a la Rioja, Alberto Bretón, i el tinent d'alcalde de Logronyo, Miguel Sáinz.

Bretón va explicar que la víctima, la mort de la qual es va produir per diverses ferides per arma blanca al coll, és un home espanyol de 47 anys, veí de Logronyo. El detingut, també de nacionalitat espanyola i resident a la capital de La Rioja, té 54 anys i coneixia la víctima, va relatar el delegat del Govern, que no va aportar més dades davant la previsió que es declari el secret de sumari per part del Jutjat d'Instrucció 1 de Logronyo.