Eslovènia ha decidit instal·lar «tanques tècniques temporals» a la seva frontera amb Croàcia com a resposta a la contínua arribada de refugiats procedents del Próxim Orient, va anunciar el primer ministre, Miro Cerar, que va aclarir que aquesta mesura no suposa un tancament fronterer. El cap de l'Executiu no va descartar construir una tanca per poder controlar millor el flux migratori que passa per la ruta dels Balcans, des de països del Próxim Orient cap a Europa Occidental.

«La frontera seguirà oberta, però controlada», va afegir Cerar, que va especificar que aquestes tanques es col·locaran a «zones concretes de la frontera», encara que va argumentar qüestions de seguretat per no donar detalls sobre quan o on es col·locaran aquests obstacles.

El nombre de sol·licituds d'asil a la Unió Europea (UE) va superar el milió a l'octubre, segons va explicar l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) en una trobada prèvia a la cimera de Malta sobre immigració, que comença avui. Fins a l'octubre, els diferents països de la UE van rebre un total de 1.056.000 peticions de protecció internacional. Fins al mes de setembre, la UE havia rebut 807.300 sol·licituds, un 79% més que l'any passat.

La majoria dels sol·licitants van ser de nacionalitat siriana (24%), seguits pels afganesos (11%) i els kosovars (8%). Els país més demandat és Alemanya, que ha rebut 288.740 sol·licituds, 11.470% més que l'any passat.

Els cadàvers de dues dones i d'un home, que podrien ser dels immigrants subsaharians desapareguts en el naufragi d'una pastera el passat 29 d'octubre, van ser rescatats a 14 milles al sud de Màlaga, van informar des de la Subdelegació del Govern.