El president rus, Vladímir Putin, va anunciar que Rússia reforçarà el seu arsenal nuclear en resposta a la decisió dels Estats Units de continuar amb els seus plans de desplegar a Europa el seu escut antimíssils. «Desenvoluparem sistemes de defensa antimíssils, però en primer lloc, com hem dit en nombroses ocasions, desenvoluparem sistemes ofensius capaços de superar qualsevol escut», va explicar Putin.

Durant una reunió governamental sobre la indústria militar, Putin va destacar que «Rússia adoptarà la necessàries mesures de resposta per a l'enfortiment del potencial estratègic dels seus arsenals nuclears». El president rus va afegir que en els últims tres anys les empreses de defensa russes han dissenyat i assajat «de manera exitosa» diverses armes capaces de fer front a un sistema esglaonat antimíssils com el nord-americà. «Aquests sistemes ja han començat a entrar en servei aquest any a les Forces Armades», va dir.

Putin va tornar a carregar contra els EUA per seguir endavant amb els seus plans després de l'acord assolit amb l'Iran sobre el seu controvertit programa nuclear. «Ens van dir que l'escut i el seu segment europeu estaven dirigits a la defensa dels míssils balístics iranians. No obstant això, ara sabem que la situació amb el problema iranià ja està arreglada i es va signar el corresponent acord», va dir.

Va denunciar que «les referències a l'amenaça dels míssils iranians i nord-coreans simplement oculten els autèntics plans i el seu autèntic objectiu, que és neutralitzar el potencial estratègic i nuclear d'altres països». En la seva opinió, el principal objectiu de l'escut és Rússia i el seu arsenal nuclear, que inclou l'aviació estratègica, els míssils intercontinentals i els submarins atòmics, tríada que permet a Moscou mantenir la paritat estratègica amb els EUA.