Pablo Iglesias va intentar sense èxit implicar el jutge del cas Nóos, José Castro, en l'aventura electoral de Podem. El líder de Podem va trucar per telèfon divendres dia 6 de novembre a la nit el jutge instructor del cas Nóos i li va oferir un lloc destacat en les seves candidatures a les Balears per al 20-D. El jutge, aliè a l'activisme públic i que no milita en cap associació professional, va rebutjar la invitació, segons el portal Infolibre.

Iglesias va presentar els pesos pesants de la seva candidatura a les eleccions generals del 20 de desembre, que són -va dir- ciutadans normals amb què la seva formació vol canviar el Parlament i el Govern. En l'acte de presentació al Parc Tierno Galván de Madrid, el líder de Podem va destacar que «cal que hi hagi gent que s'assembli a Espanya a les institucions», igual que és necessari «comptar amb els millors, els més preparats i els més qualificats».

I aquests són, segons Podem, els candidats que porta a les seves llistes, entre els quals van posar al costat de Pablo Iglesias alguns dels seus recents fitxatges com l'ex-JEMAD Julio Rodríguez -número 2 per Saragossa- o la jutgessa Victoria Rosell -número 1 per Las Palmas-, tots dos independents.

Rivera vol «talent»

Per part seva, el líder i candidat a la presidència del Govern per Ciutadans, Albert Rivera, va avançar que si arriba a la Moncloa formaria un equip de Govern amb «talent», de la societat civil i fins i tot d'altres partits. El president de Ciutadans va explicar que sempre intenta envoltar-se de gent més intel·ligent que ell i va avançar que incorporaria gent de la societat civil, no de les joventuts del partit.

En aquest sentit, va indicar que obriria la porta a incorporar gent del PP o del PSOE, el partit amb el qual pogués pactar un acord d'investidura. Rivera va reiterar que no serà vicepresident ni entrarà en un Govern que no presideixi i va recordar que les altres formacions no han expressat aquest plantejament. «No sé si guanya Ciutadans si els altres renunciaran a ser vicepresidents i ministres nostres o ens deixaran que governem com un Govern monocolor. Caldria preguntar-ho», va dir.

«No tanco les portes al talent. Si hi ha gent amb talent que vol incorporar-se al nostre equip, fins i tot si altres partits tenen una bona idea, un suggeriment, una persona que ens sembli que té talent, doncs per què no», va afirmar.

L'exeurodiputat d'UPyD Fernando Maura, expulsat al maig de la formació magenta, anirà de número sis a la llista de Ciutadans per Madrid. Fernando Maura i el seu company de partit al Parlament Europeu Enrique Calvet van ser expulsats de UPyD després de ser acusats de treballar per Ciutadans des de dins i incomplir reiteradament les normes de funcionament intern.