La Comissió Europea (CE) va adoptar les directrius per a l'etiquetatge a la Unió Europea (UE) de productes procedents dels assentaments jueus als territoris ocupats, després d'anys de feina i amb el missatge a Israel que no es tracta d'una mesura política, ni d'un «boicot». «Això ha estat aquí durant molt de temps i ara s'ha finalitzat la feina. No és una mesura política, sinó tècnica, que està relacionada amb la legislació comunitària», van assenyalar fonts comunitàries.

La mesura té a veure amb el fet que «la Unió Europea (UE) considera que els territoris ocupats no formen part del territori sobirà d'Israel i que per tant tot el que provingui dels assentaments no pot ser etiquetat com a producte fet a Israel, és tan simple com això i no hi ha res més al darrere», van dir.

Tampoc és un «boicot» ni porta a un mesura similar, van destacar les fonts per contrarestar les informacions en aquest sentit a mitjans de comunicació i cercles polítics d'Israel.

La UE afirma que la mesura no afectarà negativament el comerç amb Israel, perquè així s'ha vist al Regne Unit i a altres dos països que ja han actuat en aquest front -com Bèlgica i Dinamarca- i on les xifres han augmentat.

Israel va anunciar la suspensió de diverses reunions bilaterals programades amb la Unió Europea després de la directriu aprovada per la Comissió Europeas.

El Ministeri israelià d'Afers Estrangers va convocar l'ambaixador de la UE a Tel Aviv, Lars Faaborg-Andersen, per expressar-li el malestar per la iniciativa i li va comunicar «la suspensió del diàleg polític amb la UE en diversos fòrums establerts en les pròximes setmanes», va assenyalar el portaveu d'Exteriors, Emmanuel Nahson.