La infanta Cristina serà l'última dels 18 acusats a declarar davant el tribunal en el judici de Nóos, en el cas que es mantingui l'acusació cap a ella una vegada es dirimeixin les qüestions prèvies que plantejaran les parts quan comenci la vista oral. L'Audiència Provincial de les Balears ha establert el calendari de declaracions dels 18 acusats que compareixeran en el judici del cas Nóos entre el 9 i el 26 de febrer, segons l'ordre proposada pel Ministeri Fiscal, i dels 363 testimonis que ho faran del 8 de març al 17 de maig.

L'11 de gener se celebraran les qüestions prèvies, amb presència de totes les parts implicades, inclosa la Infanta i, en els dies posteriors a aquest tràmit, el tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma decidirà si jutja la germana del Rei o l'eximeix en aplicació de l'anomenada doctrina Botín.

Els jutges resoldran si s'aplica a la Infanta la doctrina Botín fixada pel Tribunal Suprem en una sentència del 2007, que estableix que, en el procediment abreujat, no pot obrir-se judici oral només a instàncies de l'acusació popular. També decidiran sobre altres possibles qüestions prèvies, com la nul·litat de la instrucció que plantejarà la defensa de Diego Torres, que va ser soci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos.

En el cas que el tribunal confirmi la legitimitat de Manos Limpias per exercir l'acusació popular contra la Infanta, aquesta declararà l'última, una vegada finalitzin els altres 17 acusats que començaran a comparèixer des del 9 de febrer, començant per l'exdirector general d'Esports del Govern balear José Luis Pepote Ballester.

Després de la declaració de Ballester no hi ha un dia concret perquè declari cada acusat, perquè depèn del que es prolongui cada compareixença, en no tenir aquestes un temps delimitat.

El calendari fixat per la secció primera de l'Audiència determina que després de Ballester declararà com a acusat l'exdirector de la Fundació Illesport de les Balears Gonzalo Bernal, seguit de l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Juan Carlos Alía i l'exsecretari de l'Ibatur Miguel Ángel Bonet.

Els següents a declarar davant el tribunal seran l'expresident del Govern balear Jaume Matas; el cunyat de Torres i comptable de l'Institut Nóos, Marco Antonio Tejeiro; l'exdirector de l'Institut Valencià de Finances Jorge Vela,i la responsable jurídica de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València Elisa Maldonado.

A continuació està previst que siguin interrogats davant el tribunal l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València José Manuel Aguilar; l'exsecretari de Turisme de la Comunitat Valenciana Luís Lobón; i l'exconsellera delegada de la candidatura olímpica Madrid 2016 Mercedes Coghen.

Entre els últims a declarar es troben els acusats per a qui sol·liciten penes més fortes, començant per la dona de Torres i responsable de personal de les empreses de l'entramat Nóos, Ana María Tejeiro; seguida del seu marit i d'Iñaki Urdangarin.

Després dels catorze acusats anteriors serà el torn dels quatre les defenses dels quals reclamen la seva exoneració en aplicació de la doctrina Botín en cas que el tribunal no atengui els seus arguments. L'exconsellera de Salut de la Generalitat de Catalunya Marina Geli declararà el 4 de maig.