Almenys 41 persones van morir i 200 van resultar ferides en un doble atemptat suïcida al barri de Burch al Barachne, situat al sud de Beirut i un dels feus del grup xiïta libanès Hezbol·là. Dos kamikazes es van traslladar a peu fins a prop de la mesquita xiïta de l'imam Al Hussein, a Burch al Barachne, i allà van fer esclatar les càrregues explosives que portaven enganxades al cos.

El canal Al Manar, l'òrgan d'informació de Hezbol·là, va explicar que les dues explosions van tenir lloc en un interval de pocs segons. Segona aquesta cadena de televisió, en l'atac van participar dues persones més, una de les quals va morir abans que activés la bomba que portava i una quarta que va aconseguir fugir del lloc dels fets.

Va explicar que el segon suïcida va detonar la càrrega d'explosius que portava enganxada al cos diverses desenes de metres més enllà del lloc on el primer suïcida havia activat la seva bomba.

La milícia xiïta de Hezbol·là és molt propera al règim del president de Síria, Bashar al-Assad, a qui dóna incondicional suport a territori sirià en la lluita contra els grups rebels, islamistes i terroristes que intenten deposar l'actual Govern.

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) es va atribuir en un comunicat difós per internet el doble atemptat suïcida. «Els soldats del califat van poder col·locar una motocicleta explosiva al carrer Huseiniyah, a Burch Barachne, on Hezbol·là té la seva seu», assenyalava la nota, que afegia que «un altre soldat amb un cinturó explosiu va donar la seva vida per la causa». «No ens calmarem fins que tinguem la nostra venjança», afegia el text de l'organització terrorista.

Tercer suïcida abatut

El titular libanès d'Interior, Nuhad Mashnuk, va confirmar que un tercer suïcida va ser abatut per una de les explosions abans que pogués detonar la bomba que ell portava.