El candidat del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, no va descartar la possibilitat d'arribar a acords postelectorals amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, en considerar que ha «abandonat la retòrica i les mesures populistes» que defensava fa un any i que ha «modulat el seu discurs».

«El meu compromís ferm és no pactar amb polítiques populistes, però cal reconèixer que Podem, durant aquests últims mesos, ha modulat el seu discurs i ja no parla de deixar l'euro o impagar el deute públic», va justificar ?Sán?chez, tot afegint que el seu compromís previ a les eleccions és «no pactar amb la dreta».

Pel que fa al candidat de Ciutadans, Albert Rivera, va dir que ha d'aclarir si «donarà suport» després del 20-D a Mariano Rajoy o a ell mateix, és a dir, si vol «canvi o resistència al canvi», i va advertir que li ho preguntarà «tots els dies de campanya».

No obstant, va explicar que «intueix» que, si pot triar, Rivera donarà suport a Rajoy, fet pel qual va defensar que «només amb una victòria del PSOE es pot produir el canvi» polític a Espanya, perquè «si suma Rivera amb Rajoy no hi haurà canvi i seguirà governant Rajoy».

El president de Ciutadans va mostrar la seva confiança que el seu partit pugui donar «la gran sorpresa» en les pròximes eleccions generals i que pugui no només estar al Congrés dels Diputats, sinó estar «al capdavant d'una nova era política a Espanya». Rivera va considerar que Espanya «no necessita una alternança sinó una alternativa» i un govern «per a la majoria d'espanyols», en un acte celebrat a Valladolid davant unes 500 persones.

Cospedal renuncia a l'escó

La secretària general del PP i presidenta del partit a Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, va renunciar al seu escó a les corts autonòmiques després de ser designada pel seu partit cap de llista del PP al Congrés per la província de Toledo. La també secretària general del Partit Popular romandrà al capdavant del projecte dels populars castellanomanxecs com a presidenta del partit a l'autonomia.