El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit sobre un possible augment del nivell d'alerta antiterrorista que farà el que li aconsellin els experts en la matèria als quals escoltarà aquest matí en una reunió convocada de forma extraordinària després dels atemptats de París. Actualment Espanya es troba en el Nivell 4 (d'un màxim de 5) que suposa un "risc alt" d'atemptat.

"Faré el que m'aconsellin els experts en la lluita antiterrorista", ha dit el ministre en declaracions a la Cadena Cope recollides per Europa Press en les quals ha negat que de moment ni la Guàrdia Civil ni la Policia li hagin traslladat cap recomanació en aquest sentit. El nivell 5 d'alerta antiterrorista suposaria recórrer en alguns casos a la col·laboració de l'Exèrcit.

Fernández Díaz ha confirmat que ha convocat per al dissabte al matí als serveis de la lluita antiterrorista dins del pla de prevenció i control per estudiar si eleva el nivell d'alerta 4, que va ser activat el passat 26 de juny.

Encara que ha recalcat que la seguretat absoluta és "impossible", perquè "no hi ha risc zero", ha llançat un missatge de serenitat i tranquil·litat a la societat espanyola.

"Estem fent tot el que hem de fer en una situació com aquesta", ha assegurat el titular d'Interior, qui ha ofert a les autoritats franceses la màxima col·laboració d'Espanya.