El Govern dels Estats Units va assegurar tenir «una gran confiança» i «una certesa raonable» sobre la mort del membre del grup terrorista Estat Islàmic (EI) Mohamed Emwazi, conegut com el «gihadista John», que va ser objecte d'un atac aeri nord-americà a la ciutat siriana d'Al Raqa. «És encara una mica aviat, tenim una certesa raonable que hem matat l'objectiu que intentàvem matar, que era el gihadista John. Portarà algun temps, com sempre, declarar formalment que hem tingut èxit en l'operació», va afirmar el portaveu del Pentàgon a l'Iraq, Steven Warren.

Warren va insistir que encara cal fer certes «verificacions» per corroborar la mort del gihadista, però va assegurar que els sistemes d'operacions van indicar que s'havia assolit l'objectiu amb èxit i el personal encarregat d'executar-les ho va confirmar. El portaveu va explicar que l'atac llançat amb un dron que va disparar un míssil Hellfire a Al Raqa -feu del grup gihadista- va ser similar als que solen executar les forces aèries des que va començar l'operació de la coalició internacional contra l'EI, fa més d'un any.

Emwazi, de nacionalitat britànica, va aparèixer en els vídeos de l'EI en què es va mostrar la decapitació dels periodistes nord-americans Steven Sotloff i James Foley, el cooperant nord-americà Abdul-Rahman Kassig, els cooperants britànics David Haines i Alan Henning, i el periodista japonès Kenji Goto.

En un altre ordre de coses, les forces kurdes i milicians jazidites van alliberar del control del grup terrorista Estat Islàmic la ciutat de Sinjar, al nord de l'Iraq, fet que facilitarà la reactivació d'una ofensiva per recuperar Mossul, principal bastió gihadista al país.

El primer president kurd, Massud Barzani, va confirmar que les forces de la seva regió autònoma, conegudes com peixmergues, van arrabassar a l'EI el control d'aquesta localitat gràcies al suport de milicians.

Barzani va titllar de «gran victòria» el que s'ha aconseguit en aquesta població. A més, va precisar que l'alliberament de Sinjar ajudarà en la recuperació de Mossul, objectiu clau de la lluita contra l'EI.