L'Ajuntament de París va demanar a tots els ciutadans que no sortissin de casa «a l'espera de les instruccions de les autoritats», a través del seu compte de Twitter, davant els atemptats registrats a la ciutat, mentre el president francès, François Hollande, va demanar la intervenció de reforços militars per respondre als atacs terroristes.

Les reaccions als atemptats a la comunitat internacional no es van fer esperar. Així, el president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar que els atemptats ocorreguts a París no són només contra «el poble de França», sinó que «són un atac contra la humanitat». En una compareixença a la Casa Blanca, Obama va assegurar que les autoritats nord-americanes estan preparades per ajudar França.

El primer ministre britànic, David Cameron, va expressar la seva «commoció» pels atemptats perpetrats a París, tot assegurant que el Regne Unit farà «tot el que pugui» per ajudar França i es va solidaritzar amb les víctimes. «Estic commocionat pels successos a París d'aquesta nit. Els meus pensaments i pregàries són amb el poble francès. Farem tot el que puguem per ajudar», va afirmar el primer ministre.

Per la seva banda, el ministre britànic d'Afers Estrangers, Philip Hammond, també va manifestar la seva «profunda commoció» pels atacs i va expressar la seva preocupació per la presa d'ostatges.

Solidaritat de Merkel

La cancellera alemanya, Angela Merkel, es va mostrar «profundament commocionada» amb els atemptats ocorreguts a París. En un breu comunicat, Merkel va assenyalar que els seus pensaments són amb les víctimes d'aquests «atacs evidentment terroristes», amb els seus familiars i amb tots els habitants de París. El Govern alemany va contactar amb el francès i li va transmetre la solidaritat del poble germànic.

Els presidents del Consell Europeu, Donald Tusk; de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, i del Parlament Europeu (PE), Martin Schulz, també es van mostrar profundament horroritzats pels tirotejos al centre de París i les tres explosions.