nit caòtica a parís.Diversos agents i membres del servei de rescat, envoltats de cadàvers en un dels escenaris dels tirotejos a la capital francesa.Diverses persones acompanyades de membres de l'exèrcit fugen d'una de les zones atacades. Els assistents al partit de futbol surten ordenadament de l'Estadi de França.

Almenys 45 persones van morir i 60 van resultar ferides en diversos atacs coordinats a París ocorreguts al voltant de les deu de la nit. Diversos atacants amb fusells d'assalt van protagonitzar almenys tres tirotejos en els districtes 10 i 11 de la capital, i el més greu es va produir en la coneguda sala de festes Bataclan, situada al número 50 del Boulevard Voltaire, on van morir almenys 15 persones. A mitjanit, el president François Hollande va decretar l'Estat d'Urgència a tot França i va anunciar el tancament de fronteres i la mobilització de més forces militars al país.

Als voltants de la sala hi va haver almenys dos tirotejos i, segons informacions de les forces de seguretat, a l'hora de tancar aquesta edició hi havia diverses persones retingudes a l'interior. Almenys una desena de cadàvers van quedar estesos a terra. Passades les onze de la nit, encara hi havia algun enfrontament armat entre atacants i policies al carrer Charonne, prop de la sala de festes. Desenes d'ambulàncies es van acostar a la zona, així com un camió blindat amb agents especials antiterroristes.

«Hi havia sang per tot arreu. Han disparat contra la multitud. Tenien metralladores i han disparat en totes les direccions», van explicar persones que van aconseguir fugir de la sala enmig del tiroteig i els testimonis.

Un dels atacs es va produir prop del restaurant Petit Cambodge. Un dels clients va explicar que, en aquest cas, el tiroteig es va perllongar durant més de mig minut. Cap a dos quarts de dotze de la nit, persones que es trobaven a prop del gran centre comercial de Les Halles, a les proximitats de l'ajuntament de París, van assegurar que havien sentit trets a l'interior del local.

També al voltant de les deu de la nit es van registrar tres explosions a les proximitats de l'Estadi de França, en el qual jugaven un partit amistós les seleccions de futbol de França i Alemanya, i tres persones van resultar mortes. La policia especulava amb la hipòtesi d'un atac suïcida. Almenys una de les explosions va ser provocada per una bombona de gas que tenia enganxades peces metàl·liques, segons una persona que va veure l'artefacte abans que esclatés. Les explosions es van produir al descans del partit. El president francès, François Hollande, que es trobava a l'estadi, va ser evacuat en helicòpter i es va dirigir mmediatament al Ministeri d'Interior, on es va establir una cèl·lula de crisi.

En una intervenció televisada, Hollande va declarar l'«estat d'urgència» a tot el país. El president, que va ser la primera autoritat a qualificar els successos d'«atacs terroristes», va dir que aquest estat d'urgència comportarà nombroses detencions a tot el país i «el tancament de fronteres» per evitar que entrin nous terroristes o que fugin els que es puguin trobar a l'interior. Els atacs van coincidir amb el primer dia de l'alerta policial especial llançada per la Cimera del Clima.