Les forces polítiques de Veneçuela van iniciar la campanya electoral per a les parlamentàries de desembre amb els EUA com a protagonistes, ja que el president, Nicolás Maduro, va acusar el president nord-americà, Barack Obama, de cometre "greus errors" i l'oposició va destacar la detenció de familiars de la parella presidencial en aquest país.

La campanya, que va començar ahir i acabarà el 3 de desembre, tres dies abans de les eleccions, es va veure afectada de forma notable des del bàndol opositor per la notícia de la captura d'un fillol i un nebot de Maduro que han estat imputats als Estats Units amb càrrecs de conspiració per introduir droga a aquest país.

La notícia, que es va difondre dimecres passat, ha passat a formar part important del discurs de campanya dels candidats opositors, que han condemnat el fet i han demanat una investigació seriosa.

"Parlaré sobre el tema maleït de la vinculació d'alts escenaris del poder, d'alts entorns familiars vinculats al poder en el tema del narcotràfic", va dir el secretari executiu de l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD), Jesús Torrealba, durant l'acte d'inici de la campanya a Caracas.

Per a Torrealba, el problema no és que els detinguts als EUA siguin nebots o fillols de la parella presidencial, sinó que és el narcotràfic el que ha generat la violència a Veneçuela, un dels països amb més alts índexs de criminalitat en el continent.

Per part seva, el governant veneçolà va demanar al seu homòleg nord-americà que "posi ordre en els seus òrgans de poder", perquè segons la seva opinió "els EUA estan trencant les normes bàsiques de convivència" entre els estats.