F

rança intenta assumir el dolor pels atemptats del grup gihadista Estat Islàmic (EI) als voltants de l'Estadi de França i en un barri de moda de la nit parisenca, molt freqüentat pels joves, a poca distància de la seu de la revista Charlie Hebdo, atacada el passat gener.

A diferència de l'atemptat contra aquest setmanari satíric, centrat en periodistes que havien publicat caricatures de Mahoma, aquesta nova massacre ha tingut com a objectiu la població en general i, atès el moment -un divendres nit- i el lloc -algunes de les zones més de moda per sortir o escoltar música- escollits, la joventut parisenca en particular.

Els districtes X i XI de París, favorits entre els joves pels bars d'ambient bohemi i no especialment cars davant dels d'altres zones com el Barri Llatí o Sant-Germain, han estat els més afectats en la catàstrofe. I especialment, la mítica sala de concerts Bataclan, situada en un teatre construït el 1864, on han mort tirotejades més de 80 persones de les 129 assassinades en aquesta onada d'atemptats, i que ahir estava protegida per un immens perímetre policial, envoltat de gran quantitat d'unitats mòbils i periodistes de múltiples nacionalitats i de curiosos i veïns amb gest preocupat.

"Vaig sentir 3 ràfegues de trets", va explicar Sheherazade, francesa d'origen tunisià que es trobava a casa seva, situada al costat del cordó policial, quan va començar l'atac a la sala.

"Els periodistes no han de dir que van ser els islamistes, no ho són. Si fossin musulmans, primer no matarien, i en segon lloc, matar innocents així un divendres... Són terroristes, criminals, en bandes organitzades", va explicar, i va assegurar que, com a musulmana, forma part de molts francesos d'aquesta religió que estan "totalment en contra" de l'EI.

Prop d'un dels portals de la zona es concentraven espelmes i rams de flors amb notes en què es podia llegir "Per als àngels del rock", en referència als morts quan diversos terroristes van ?obrir foc contra els espectadors que havien anat a escoltar el grup Eagles of Death Metal.