"E

l que es va produir ahir a País i Saint Denis és un acte de guerra, i davant de la guerra el país ha de prendre les decisions apropiades", va anunciar Hollande, en una breu declaració al final d'un Consell de Defensa amb diversos membres del seu Govern després de l'onada d'atacs de divendres.

"És un acte de guerra que estava preparat, organitzat i planificat des de l'exterior i amb complicitats interiors que la recerca establirà", va subratllar el cap d'Estat, que va decretar tres dies de dol per aquesta "barbàrie absoluta".

Per al president, els gihadistes pretenien atemptar contra "els valors que defensem per tot el món, contra el que som, un país lliure que parla al conjunt del planeta".

Va anunciar a més que compareixerà demà davant el Parlament per informar de les mesures que planeja adoptar, amb una mobilització de les forces de seguretat i de l'Exèrcit "al màxim nivell de les seves possibilitats", la qual cosa significarà que en els propers dies els militars patrullaran pels carrers de París.

Després d'apel·lar a la unitat nacional, onze mesos després dels atacs de gener a la revista satírica Charlie Heddo i a un supermercat jueu a París, va assegurar que "França és forta i, encara que pugui ser ferida, s'aixeca sempre i res podrà tombar-la".

Paral·lelament, des de Viena, el seu ministre d'Exteriors, Laurent Fabius, va instar la comunitat internacional a intensificar "la coordinació internacional" en la lluita contra el terrorisme.