El trànsit de vehicles va recuperar la normalitat a Madrid després de dos dies de restriccions obligades per l'alta contaminació, mesures que els ciutadans han acatat, i la nova aplicació serà avaluada per l'Ajuntament en funció de com evolucioni la qualitat de l'aire.

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va destacar l'"altíssim" nivell de compliment registrat sobre les mesures obligatòries, mentre que la delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, va explicar que les previsions meteorològiques per a demà "no són excessivament optimistes", fet pel qual seria reiniciat el cicle restrictiu "si tinguessin lloc pics de contaminació".

Sabanés va informar que davant d'aquesta eventualitat es reunirà el Grup Operatiu coordinador de les actuacions -del qual formen part l'Estat, la Comunitat de Madrid i l'Ajuntament- "per avaluar el tancament de l'escenari de divendres i les previsions de la setmana que ve".

L'Ajuntament de Madrid va desactivar per a ahir el protocol de mesures contra els alts nivells de contaminació en millorar la situació a la ciutat, i va aixecar les mesures que es van aplicar per primera vegada a la història de la capital durant dijous i divendres.

"Una vegada que han baixat els nivells de NO2 (diòxid de nitrogen) que van provocar l'activació del protocol de contaminació, queden desactivades les mesures de restricció de trànsit i aparcament decretades per l'Ajuntament de Madrid", va explicar l'Ajuntament en un comunicat.

Les mesures aplicades en el marc del Protocol davant episodis d'alta contaminació van suposar que dijous i divendres els conductors van haver de reduir de 90 a 70 quilòmetres per hora la velocitat màxima de circulació.