El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va afirmar ahir que, de moment, només està en condicions de confirmar la mort d'un espanyol, Juan Alberto González Garrido, en els atemptats terroristes de divendres passat a París.

Rajoy va explicar que el Govern està a l'espera del que diguin les autoritats franceses sobre la identificació dels cadàvers d'aquests atemptats i va apel·lar a la prudència abans de confirmar si hi ha més espanyols morts en aquestes accions terroristes de fa dos dies.

El cap de l'Executiu va ser preguntat per les notícies confuses respecte a l'existència d'uns altres dos espanyols morts en aquests atemptats en una compareixença davant els periodistes a Antalya (Turquia), on participa a la cimera del G-20.

"En aquests moments només estic en disposició de confirmar la defunció de Juan Alberto González Garrido. A partir d'aquí estarem pendents del que ens diguin les autoritats franceses, que són les que porten la recerca i les que han d'identificar als morts", va assenyalar.

Per la seva banda, l'ambaixada espanyola a França va confirmar ahir que un dels dos espanyols donats per morts, identificat com Alberto Pardo Touceda, "és viu i en contacte amb el Consolat espanyol" de París. Tot i que la institució va rebre informació per part de les autoritats franceses del decés de Pardo Touceda, el mateix afectat "s'ha posat en contacte per telèfon amb el Consolat" van assegurar.

Respecte al segon espanyol que va ser donat per mort, identificat com Jorge Alonso de Celada, "se segueixen fent descobriments" sobre el seu estat, ja que s'han rebut informacions contradictòries, per la qual cosa no es pot confirmar la seva defunció, va explicar el portaveu. No obstant això, familiars de tots dos van desmentir que hagin mort i van assegurar que han mantingut contacte amb ells.

El president del Govern va destacar que el treball que estan realitzant les autoritats franceses és molt difícil i que cal entendre la situació per la qual està travessant la policia d'aquest país i tots els que estan ajudant.

Rajoy va demanar prudència a l'hora d'informar d'aquests assumptes perquè, al seu judici, no es tracta de ser el més ràpid o de donar determinades notícies, i va precisar que no es referia només als mitjans de comunicació, sinó, fins i tot, a ell mateix.

"Aquestes coses cal parlar-les abans amb les famílies", va ?subratllar el cap de l'Executiu.

La segona víctima espanyola de la qual es té constància, i a la qual no es va referir Rajoy en la seva intervenció, és una dona de nacionalitat espanyola i mexicana, Michelli Gil Jaimez, que, segons els seus familiars, va perdre la vida en aquests atemptats.

Balanç total

El balanç oficial provisional de morts segueix sent de 129, i no de 132 com s'havia informat després d'un comunicat de l'organisme que gestiona els hospitals de París que informava de 3 ferits morts ahir.

Així mateix, l'organisme que gestiona els hospitals parisencs, AP-HP, va informar ahir que, de les 80 persones que van ser admeses el divendres en estat de gravetat extrema als seus centres, 35 ja no estan en perill. D'aquestes 80 persones, 42 segueixen necessitant el servei de reanimació, va afegir l'organisme en la seva nota, segons la qual en total es va atendre a 415 persones, 218 de les quals han rebut ja l'alta.

Aquest organisme, que va tancar el seu últim balanç a les 17.00 hores d'ahir, no té en compte els ferits traslladats a dos hospitals militars.