Un total de 23 persones van ser detingudes en les batudes que les forces de seguretat franceses han realitzat en les últimes hores, en les quals han estat confiscades 31 armes, quatre d'elles «de guerra», va informar el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve.

Les operacions es van desenvolupar en 19 del centenar de departaments que hi ha al país i es van fer a l'empara de l'estat d'emergència declarat després dels atemptats del passat divendres, que facilita els registres domiciliaris, va assenyalar Cazeneuve.

Des de divendres passat, es van decretar 104 arrestos domiciliaris i 168 escorcolls que «permeten accelerar les recerques sobre els objectius radicalitzats i alimentar les informacions que es tenen».

Cazeneuve, que no va precisar si els escorcolls i arrests tenien a veure amb els atemptats que van provocar almenys 129 morts, va afirmar que hi ha «vincles» entre les bandes de delinqüents i els grups terroristes.

En aquest sentit, va assenyalar que es van fer 18 decomisos d'estupefaents i que es va confiscar material informàtic i telefònic per ser investigat.

Com a exemple, Cazeneuve va citar un registre d'un domicili en el departament del Rhône -amb capital a Lió- relacionat amb el tràfic d'armes i que va revelar llaços amb el moviment gihadista radical. En l'habitatge del sospitós es van trobar nombroses armes, així com en la dels seus pares, on també es va trobar un llançagranades.

El ministre de l'Interior va explicar que l'arsenal jurídic engegat pel Govern per lluitar contra el terrorisme ha permès evitar des de la passada primavera sis atemptats, així com l'expulsió de 34 presumptes gihadistes o imams que prediquen l'odi.

A més, França ha rebutjat l'entrada de 62 individus per considerar que amenacen la seva seguretat, mentre que s'han evitat 203 projectes de sortida a l'estranger.

A sis persones se'ls ha retirat la nacionalitat en virtut d'una llei aprovada per l'Executiu i s'han bloquejat 87 pàgines d'internet que feien apologia de la violència.

Cazeneuve va indicar que prossegueixen els expedients de dissolució d'associacions culturals que amaguen finalitats violentes i la cerca de mesquites en les quals es predica la violència, el tancament de la qual serà decretat aviat.