L'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria ha convocat als seus veïns a votar avui si treuen o no el carrer a Juan Rejón, el capità de la Corona de Castella que va promoure la fundació de la ciutat, el 1478, en la primera consulta popular que organitza en la seva història. En concret, el Consistori pregunta als veïns en les urnes si volen que el carrer que porta el nom del gentilhome castellà al popular barri de la Illeta ha de seguir cridant-se així, o es recupera per a aquesta via la denominació que tenia fa set dècades, quan se la coneixia com a «carrer de la Carretera».

El Consistori recorda, en un comunicat, que la proposta de canvi de nom la van fer els regidors d'Units per Gran Canària (la formació fundada per l'històric dirigent del PP canari José Miguel Bravo de Laguna, després de deixar el partit)

L'Ajuntament disposarà set taules amb urnes en les quals es dipositaran les paperetes. En la papereta de color blanc es consultarà el canvi de nom del carrer: «Està vostè d'acord a canviar el nom del carrer Juan Rejón pel de La Carretera?», han de respondre els veïns.